L’objectiu d’aquest blog és el de compartir el procés creatiu de les obres Sambori amb la resta de participants de l’edició, i així teixir comunitat entre centres. Aquest és un espai per acompanyar-nos plegats des de l’inici de les creacions fins a l’entrega de les obres i fins i tot més enllà de les Festes Sambori.
Es tracta que, durant el procés de creació, es puguin anar enregistrant els progressos que es vagin fent, i publicar-los perquè la resta de la comunitat pugui gaudir-ne. Si es vol, es pot aprofitar per incloure aquests enregistraments al vídeo final, o presentar-los com a materials complementaris. Alhora, la proposta és que els diferents vídeos, imatges i comentaris que s’hi publiquin, siguin des del mateix blog o de la mà dels centres participants, es vegin a l’aula i puguin servir per inspirar-nos, ajudar-nos i conèixer-nos una mica més.
Finalment, també serà un espai per recordar informació important i dates de termini del projecte per estar sempre al dia.
Durant el curs, s’aniran penjant diversos posts al blog, de la mà de l’amfitriona del Sambori. Enguany ens acompanyarà durant tot el procés la Maria Bouabdellah Shaimi. Les dates en què es penjaran els vídeos les teniu marcades a la Situació d’aprenentatge Sambori, però també rebreu un correu d’avís perquè estigueu sempre al dia de les novetats.
El Blog Sambori no permet als centres educatius obrir entrades noves. La dinàmica és que quan es publiqui un vídeo els centres puguin comentar-lo, i és allà on es podran penjar vídeos i imatges del procés creatiu en el moment en què es trobin per compartir-les amb la resta.
Aquest Blog és un espai privat. Només hi tenen accés els centres educatius inscrits al Sambori. Va a càrrec de cada centre decidir qui farà ús de la contrasenya a l’hora de consultar-ne i penjar-hi material. Tot i això, en última instància, el centre es fa responsable dels comentaris que s’hi escriguin i les imatges que s’hi pengin. És per això que és important que l’equip docent els validi abans de publicar-los, en cas que vagin a càrrec de l’alumnat.
El nom d’usuari en si mateix no es pot canviar. Aquest és un nom intern que depèn del sistema, per això no admet símbols com accents, apòstrofs o la ç. El que sí que podem fer és canviar el nom públic, amb el que apareixerem quan fem publicacions. Per fer-ho, només hem d’anar a l’apartat de gestió d’usuari i canviar l’apartat de sobrenom. Després, hem de marcar que volem aparèixer amb aquest sobrenom al desplegable de la mateixa pàgina. El sobrenom es pot canviar tantes vegades com creguem necessari.
És ideal que els comentaris del blog responguin a l’expressió genuïna de la veu de l’alumnat que està treballant en els diferents projectes, però és important que entenguem que aquest és un espai de respecte i col·laboració. No es permetran comentaris que promoguin la discriminació cap a qualsevol mena de col·lectiu: racistes, masclistes, LGTBI-fòbics, classistes, capacitistes… així com tampoc comentaris que faltin el respecte als participants o promoguin la violència en qualsevol de les seves formes (inclosa la verbal).
Abans de la seva publicació, els comentaris passaran per una validació interna. És per això que pot ser que triguin algunes hores a aparèixer al blog.
Totes les imatges que siguin penjades al Blog són privades, i no es faran públiques per cap canal d’Òmnium ni de tercers aliè al mateix blog Sambori sense demanar-ho prèviament els centres educatius que les hagin penjat. Així mateix, en queden totalment prohibides la divulgació, còpia o distribució a tercers de les imatges que s’hi puguin trobar, per part dels centres educatius, de l’alumnat o de qualsevol membre de la comunitat educativa.
El Blog només permet pujar-hi arxius que no superin els 100 MB. Si el vídeo que voleu penjar supera aquesta mida, teniu un parell d’opcions:
- Rebaixar la qualitat del vídeo perquè pesi menys. Hi ha moltes maneres de fer-ho i diverses aplicacions que us poden ajudar. Nosaltres us recomanem aquesta, que és ben senzilla i intuïtiva: https://www.videosmaller.com/
- En cas que hi tingueu compte, podeu penjar el vídeo a alguna plataforma (Youtube, Vimeo, VideoSprout… o fins i tot GoogleDrive, Dropbox…) i posar l’enllaç al comentari. Si escolliu aquesta opció, vigileu d’obrir les polítiques de privacitat, perquè tothom pugui veure el vídeo.